onsdag 7. oktober 2009

Soverom

Jeg elsker loppemarkeder, garasjesalg og bruktbutikker. Og på det første garasjesalget mannen min og jeg var på, stod denne nydelige speilkommoden med to tilhørende puffer. Ingen hadde kjøpt den, og det var nesten stengetid. Dette var et møbel jeg bare måtte ha. Den gangen bodde vi ganske trangt, og eldstemann var bare 4 måneder gammel. Vi bodde i en studentleilighet som var maks. 40 kvm. Vi vurderte fram og tilbake om vi virkelig hadde plass, og om det eventuelt fantes plass til å lagre den noe sted. Heller ikke hadde vi muligheten til å frakte den hjem, siden vi ikke hadde hengerfeste på vår gamle, beige volvo 240. Vi vurderte faktisk om vi kanskje skulle klare å bære den hele veien til leiligheten (ca. 2 km tror jeg , med barnevogn og det hele...ja, galskap, I know!). Heldigvis syntes de som hadde garasjesalget at vi virkelig skulle ha denne kommoden (samt puffene og 2 gamle senger som hørte til), så de hjalp oss å kjøre og bære alt på plass. Snakk om service! Og vi fikk faktisk plass, så vidt det var, og glad er jeg for det. Sengene og puffene fikk stå i vår lille bod i kjelleren. Sengene har jeg på senere tid pusset opp, og er nå i bruk av 2 av barna våre.

Det som jeg synes er så morsomt med å handle brukt, er ikke bare det faktum at gamle møbler er mye mer holdbare enn de nye, samt mye mer sjarmerende, men også det at det blir en historie rundt det hele. Jeg kan kikke på et av mine møbler, og kan huske eksakt hvor jeg kjøpte det, hvordan stemningen var på det loppemarkedet, og hvordan man ruste fram for å gjøre sitt kupp. Min mamma har også kjøpt det meste av sine møbler brukt når de innredet huset sitt i sin tid, og det er morsomt å høre historien bak møblene, hvordan de kom i hennes eie. Det er liksom ikke bare å gå inn på nærmeste møbelsenter å kjøpe, og ferdig med det. Men, nå skal det sies at Ektorp sofaen vår har også sin historie, og den er vel nesten det eneste møbelet vi har kjøpt ny, den historien får jeg komme tilbake til!

Det hører også med til historien at etter at jeg fant denne speilkommoden, har det blitt 2 stykker til, jeg er altså en speilkommode samler! En står i hallen og oppbevarer ullgensere og bukser, og den andre står og venter på at jeg skal få pusset den opp slik at jeg kan finne en plass for den også! (Ikke alle var like happy over mine gamle, tunge møbler under flytten, men pytt sann, man glemmer fort!).

Her under kommer det litt bilder av min kjære speilkommode, samt fra resten av soverommet.


De søte små glasskålene med sølvplett lokk, har jeg kjøpt på en antikkmesse

Sengetøyet fikk jeg av mamma når hun var på besøk her i høstferien.
Sengen er en Ikea seng som vi har kjøpt brukt på Blocket. Nattbordet er også et funn, jeg har 2 stykker, men bare plass til det ene foreløpig


Utsikten fra soveromsvinduet

Jeg vil ønske alle en deilig høstdag, selv så skal jeg ta med barna å sykle langs kanalen:)

12 kommentarer:

 1. Hei!
  Har akkurat kommet hjem fra loppis-tur med ungene, mamma og en kollega av meg (nå høres jeg virkelig ut som en yrkeskvinne, hva..? Hun er i tillegg mamma til bestevenninna mi og faktisk kan jeg vel kalle henne også for en venninne, er kjempeglad i henne): kjøpte ingenting! Ungene fant seg litt småtteri. Så et fint, gammelt bilde - det var allerede solgt, så slapp jeg å kjøpe det...og en bestikk-kasse i tre - som ikke var til salgs... Penger spart er penger tjent...

  Speilkommoden din er KJEMPEFIN! Skulle gjerne hatt en slik, og du har tre..! Det står en flott en på min lokale brukthandel, men den blir nok aldri min, tror ikke jeg har plass, og økonomisk blir det langt nedpå prioriteringslista, det må event. bli på en loppis.
  Det være seg svigerforeldre og felles kjøkken og bad aldri så mye: DET SER UT SOM OM DERE BOR FANTASTISK FLOTT BÅDE INNE OG UTE!!!!! Gleder meg til å se mer...
  Ha en fin kveld, min venn =)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Hej och tack för titten på min blogg!
  Underbara sovrumsbilder du visar!
  Kram Kathrine!

  SvarSlett
 3. Jag har varit in och kikat här tidigare, men inte hunnit kommentera. Så fint ni har det!! Gillar kakelugnen, och finfin kommod och vilken underbar utsikt!
  Ha det bra. Kram Mia

  SvarSlett
 4. Vilket underbart sovrum ni har, ljuvliga sängar och spegelbyrå...nu ska mina gamla järnsängar fram igen när jag flyttar till gården...de var faktiskt det första jag köpte när jag flyttade hemifrån...och det är många år sedan...:) ha en fin kväll, klem

  SvarSlett
 5. Sko ja, hater å kjøpe sko selv. Finner omtrent aldri sko, for vil jo at de skal være både fine og behagelige! Men kommer langt med gummistøvler i Bergen da :) Kan ikke tenke meg den retrolampen passer inn i din stil nei … hehe, passer ikke helt hos oss enda heller. Men jeg syntes de er ganske kule!

  Når du kommer på besøk her må vi innom Stoff&Stil! Er et kjempeutvalg og bra priser! Så du bør tenke ut noen ideer på hva du vil sy, ellers kommer du til å bli litt smågal der inne! Du får lyst på ALT!

  SvarSlett
 6. Tittar in och önskar dig en skön helg.
  Kram Lotta

  SvarSlett
 7. Heisan


  Nå er jeg ganske fortvilt.. vet jeg hadde fått en mail fra en blogger... men har desverre ikke noen mail akkurat nå.. Lurer evldig på om det kan være deg som sendt meg en mail i forrige uke?


  Klem Kerstin

  SvarSlett
 8. Hej!

  Hur är det i Sverige? Det låter i alla fall som om ni trivs med loppisbesök och cykling!

  Er kakelugn ser också jättefin ut. Vår är lite slätare, men vi har två likadana som er i andra rum som vi inte gjort i ordning än. Kan ni elda i er?

  Nu har jag länkat till din nya adress!

  Kramar
  Karin

  SvarSlett
 9. Hei!
  Vil bare ønske deg en god helg! Selv skal jeg jobbe ekstra...ikke så morsomt, men... Særlig ikke da jeg leste i avisen i dag at det skal være stort loppemarked...
  Har tatt meg en liten matbit - nå kaller skurebøtta igjen.....
  Klem fra meg

  SvarSlett
 10. For en skjønn speilkommode du har. Nostalgisk. Kjekk blogg. Skal se mer.
  klem

  SvarSlett
 11. Så vackert ni verkar bo, då går det säkert bra fast ni är många i huset :-) Charmig spegelbyrå och vilken härlig utsikt!

  SvarSlett
 12. Kan du ringe meg? Funnet noe på blocket i Linköping!

  SvarSlett