fredag 25. september 2009

Kakkelovner

Her skrider kjøkkenprosjektet framover, og jeg begynner virkelig å se framimot å boltre meg med matlaging i eget kjøkken igjen. Jeg må jo innrømme at det kjennes meget spesielt å bo i annen etasje hos mine svigerforeldre, og det hadde jeg aldri forestilt meg at jeg skulle gjøre. Det må tillegges at dette er en midlertidig løsning som er tenkt å vare i ca. ett år. Da tror vi at vi vet om vi vil bo i Sverige, eller om flyttelasset går tilbake til Norge igjen. Men, det sies, at midlertidige løsninger lett blir varige...vel, vel, det gjenstår å se:)

I huset hvor vi bor, finnes det totalt 8 kakkelovner, hvorav 7 ser ut som den på bildet nedenfor. Første gang jeg var på besøk hos mine svigerforeldre for en del år tilbake, synes jeg at kakkelovnene var upraktiske og tok altfor mye plass i rommet. Så den gang tenkte jeg faktisk, at om jeg noen gang skulle bo i dette huset, skulle ovnene ut...(fy skam!) Nå derimot elsker jeg kakkelovnene, jeg synes de er sjarmerende og dekorative og jeg skulle ønske at jeg kunne fyre opp i alle. Det kan dessverre ikke gjøres ennå. Både skal pipene ordnes, samt at jeg tror at alle må mures opp på nytt. Men visst er det fint bare å ha de som dekorasjon også.

I natt har det vært frost, så i dag har jeg endelig fått ryddet inn uteplanter som skal overvintres frostfritt. På gården finnes mange jordkjellere, så det finnes godt om plass. Hortensiaen ble klippet ned, og jeg prøver nå å se om jeg får til å tørke den slik jeg har sett på andre blogger, så kan den nytes vinteren igjennom!

Vi har fått besøk av min mamma fra Norge, og idag har vi spist deilig fårikål, nam! Der har svenskene noe å lære fra oss nordmenn:)


Det vakre tregulvet som så vidt skimtes, var dekket av en riktig stygg, grønn plastmatte når vi flyttet inn for
2 måneder siden. Jepp, den matten forsvant rimelig kjapt, og heldigvis var det fint tregulv under, som ble slipt og oljet

13 kommentarer:

 1. Nydelige ovner, dette er smykker!

  SvarSlett
 2. HÆÆ? Det hadde jeg ikke trodd … syntes du virkelig de var upraktiske – og fjerne dem? *grøss og gru* Du er vel klar over at det omtret ikke finnes ovner som lages som er så varmeeffektive som svenske kakkelovner? De utnytter varmen maks, og ble laget med tanke på nettopp dette i vedkrisetider! Har ønsket meg kakkelovn siden vi så Madicken som små! Ønsker meg det fremdeles, men de koster jo en liten formue pr. stk. Åh, de er jo fantastisk vakre, så jeg kunne godt tenke meg en til pynt bare til og med!

  Likte småsmurfene gavene?

  SvarSlett
 3. he, he, ja Anna, kan du tenke deg. Og jeg vet jo selvfølgelig at kakkelovnene gir utrolig masse varme, men ikke så lenge de ikke fungerer...;)Småsmurfene elsket froskene, og de ligger i ungene sine senger om natta. Ungene har faktisk sovet hele natta siden froskene kom i huset. Tilfeldig?

  SvarSlett
 4. Hej och tack för titten!
  Fina bilder du visar!
  Kram kathrine!

  SvarSlett
 5. Hei!

  Long time, no see... Kjempefin blogg du har fått deg, og du verden så NYDELIG hus dere ser ut til å bo i nå!!! Kakkelovner, åh, din heldiggris!!!!!

  Jeg har holdt meg unna blogging en stund, men har man først begynt... Fant ut at jeg kanskje skulle lage en blogg med litt mer "mening" enn interiør, sånn at jeg fikk litt mindre dårlig samvittighet for å holde på... Som tenkt, så gjort, og jeg er ikke særlig aktiv, skriver bare når jeg får trangen og prøver å ikke surfe rundt for mye i bloggverdenen... Det stjeler jo sånn tid, som kjent...

  Nytt navn har jeg også, men du kjenner meg kanskje igjen..?

  Husmora ;-)

  SvarSlett
 6. Vackert smyckat!! Gillade verkligen kakelugnen, önskade att jag också hade en! ler. Kram petra

  SvarSlett
 7. Vil bare ønske deg en god helg! du klarer nok ikke å gjette hva jeg skal i helgen...PÅ JOBB!!!! Ta det med ro, jeg har ikke sviktet husmoryrket, vil fortsatt være det så lenge jeg kan, men vi har jo tatt lån til huset, og når det nå skal nedbetales er det greit å få litt mer inn. Jeg er hjelpepleier, og nå har jeg begynt å jobbe på en dementavd. sånn ca hver tredje helg - så som du skjønner; JEG ER FORTSATT HUSMOR =D
  Nå driver jeg og maler trappa vår opp til 2.etg, begynner å bli så lei av bygging, men man må prøve å tenke på at det meste er bak oss og at det som gjenstår er peanuts i forhold... Men du verden så glad jeg skal være den dagen det er klart!

  Klem

  SvarSlett
 8. Vilken underbar kakelugn, kommer oxå att få en i mina nya gård..har precis gjort som du..hängt vita hortensior på tork, ha en skön helg med de dina, kram VIOLA

  SvarSlett
 9. Skjønner deg godt. Vi bodde hos mine foreldre (og da var det ikke bare bad og kjøkken vi delte, men alt unntatt soverom..)i fem LANGE mnd mens vi var uten tilkoblet vann i huset vårt.Det er hardt mens det står på, men "om hundrede år er allting glemt"... Du får prøve å kose deg som best du kan på de egne rommene dere har :-)

  Klem

  SvarSlett
 10. Here I go again... Klarte ikke å stå imot... Interiørblogger IGJEN... Titt inn hosbestemor.blogspot.......hm, håper jeg ikke angrer...

  SvarSlett
 11. Så digg å komme inn hit og se på store bilder!!
  Kakkelovner er jo bare helt fantastiske...!

  Takk for besøket inne i min blogg!
  Hilsen Liv ;O)

  SvarSlett
 12. Hej kul att du tyckte om mitt stora sovrum!
  Kram Kathrine!

  SvarSlett
 13. Å, eg elskar kakkelomnar! Står høgt på ønksjelista her i heimen, men det var dei pengane då...Men ein gong:-) Gledar meg til å sjå meir hjå deg.Framleis god veke!

  SvarSlett