onsdag 21. oktober 2009

Discoteppe...


Her jobbes det fortsatt med kjøkken, og nå er vi snart helt klare. Neste uke kommer kjøkkenluker, og etter at jeg har skrevet ferdig dette innlegget, skal jeg male veggen ferdig. Fargen jeg har valgt til kjøkkenet er turkis, og det ser veldig bra ut, et rom som kommer til å være energigivende å være i. Etterhvert skal gulvet males grått, slik som jeg også har gjordt i matrommet, som man så vidt kan skimte på bildene. Kjøkkenet kan brukes nå, og det er virkelig herlig å endelig kunne pakke opp eget kjøkkenutstyr.
I helgen rakk jeg en liten tur innom en av mine favoritt bruktbutikker, og da fant jeg denne arkivboksen til 20 kroner. Fra før har jeg en lignende boks som jeg bruker til å ha cd'er i. Under boksen kan dere skimte et teppe som jeg kjøpte på Ikea til å ha i matrommet. Jeg hadde med meg sønnen min for å handle, også spurte jeg han hvordan teppe han synes vi skulle kjøpe til matrommet vårt. Jo, det kunne han gjerne hjelpe meg med å finne. Han synes absolutt at vi skulle kjøpe et discoteppe! Ja, det var vel bra for meg at det ikke fantes noe sånt der...Ha en riktig fin dag!

onsdag 7. oktober 2009

Soverom

Jeg elsker loppemarkeder, garasjesalg og bruktbutikker. Og på det første garasjesalget mannen min og jeg var på, stod denne nydelige speilkommoden med to tilhørende puffer. Ingen hadde kjøpt den, og det var nesten stengetid. Dette var et møbel jeg bare måtte ha. Den gangen bodde vi ganske trangt, og eldstemann var bare 4 måneder gammel. Vi bodde i en studentleilighet som var maks. 40 kvm. Vi vurderte fram og tilbake om vi virkelig hadde plass, og om det eventuelt fantes plass til å lagre den noe sted. Heller ikke hadde vi muligheten til å frakte den hjem, siden vi ikke hadde hengerfeste på vår gamle, beige volvo 240. Vi vurderte faktisk om vi kanskje skulle klare å bære den hele veien til leiligheten (ca. 2 km tror jeg , med barnevogn og det hele...ja, galskap, I know!). Heldigvis syntes de som hadde garasjesalget at vi virkelig skulle ha denne kommoden (samt puffene og 2 gamle senger som hørte til), så de hjalp oss å kjøre og bære alt på plass. Snakk om service! Og vi fikk faktisk plass, så vidt det var, og glad er jeg for det. Sengene og puffene fikk stå i vår lille bod i kjelleren. Sengene har jeg på senere tid pusset opp, og er nå i bruk av 2 av barna våre.

Det som jeg synes er så morsomt med å handle brukt, er ikke bare det faktum at gamle møbler er mye mer holdbare enn de nye, samt mye mer sjarmerende, men også det at det blir en historie rundt det hele. Jeg kan kikke på et av mine møbler, og kan huske eksakt hvor jeg kjøpte det, hvordan stemningen var på det loppemarkedet, og hvordan man ruste fram for å gjøre sitt kupp. Min mamma har også kjøpt det meste av sine møbler brukt når de innredet huset sitt i sin tid, og det er morsomt å høre historien bak møblene, hvordan de kom i hennes eie. Det er liksom ikke bare å gå inn på nærmeste møbelsenter å kjøpe, og ferdig med det. Men, nå skal det sies at Ektorp sofaen vår har også sin historie, og den er vel nesten det eneste møbelet vi har kjøpt ny, den historien får jeg komme tilbake til!

Det hører også med til historien at etter at jeg fant denne speilkommoden, har det blitt 2 stykker til, jeg er altså en speilkommode samler! En står i hallen og oppbevarer ullgensere og bukser, og den andre står og venter på at jeg skal få pusset den opp slik at jeg kan finne en plass for den også! (Ikke alle var like happy over mine gamle, tunge møbler under flytten, men pytt sann, man glemmer fort!).

Her under kommer det litt bilder av min kjære speilkommode, samt fra resten av soverommet.


De søte små glasskålene med sølvplett lokk, har jeg kjøpt på en antikkmesse

Sengetøyet fikk jeg av mamma når hun var på besøk her i høstferien.
Sengen er en Ikea seng som vi har kjøpt brukt på Blocket. Nattbordet er også et funn, jeg har 2 stykker, men bare plass til det ene foreløpig


Utsikten fra soveromsvinduet

Jeg vil ønske alle en deilig høstdag, selv så skal jeg ta med barna å sykle langs kanalen:)